Dräger Alkolås och Alkotest
Interlock 7000

Världspremiär för Dräger Interlock 7000

Den nya generationens alkolås är här! Dräger Interlock 7000 är ett modernt lås som med sin säkerhet, snabbhet och användarvänlighet sätter föraren i fokus. Ready when you are!

Fredag 4 april var det världspremiär för Drägers nya alkolås Interlock 7000. Premiären ägde rum i Stockholm, och representanter från Dräger i Tyskland och Sverige var på plats för att presentera det banbrytande alkolåset. Förhandsvisningen lockade journalister, återförsäljare, fordonstillverkare som Volvo och Scania samt olika intresseorganisationer som till exempel MHF.

 

I Sverige är KG Knutsson AB huvuddistributör av Dräger alkolås och alkotest. Thomas Bergdahl är affärsenhetschef på KGK.

– Vi är naturligtvis mycket stolta och smickrade över att Dräger valt att låta KGK vara först i världen med denna produktnyhet.

 

Korta fakta om Dräger Interlock 7000

 

Inga felaktiga utandningsprov

Alkolåset kan särskilja alkohol i utandningsluft från alkohol som finns i till exempel munskölj, spolarvätska eller handsprit. Som användare kan du känna dig trygg i att felaktiga prov på grund av yttre påverkan inte registreras.

 

Säkert och användarvänligt

Ingen väntetid! Uppvärmnings- och uppstartstiden är så kort att du som användare inte kommer märka av den. Dräger Interlock 7000 har en tydlig färgdisplay och instruktioner på svenska. Dessutom har den flerfärgs-LED för tydligare vägledning av de vanligaste instruktionerna.

 

Hög säkerhet mot dataintrång

Informationen i alkolåset är krypterad. Alkolåset är dessutom enkelt att montera i alla fordon och kan utrustas med både kamera och GPRS-modul för utökade användningsområden som till exempel säker föraridentifiering.

 

Högsta kvalitet. Testat, godkänt och tryggt.

Med Dräger kan du känna dig trygg med att du får tillförlitlighet och mätsäkerhet i yttersta världsklass.